Beneficiile unui consum responsabil de bere

Berea, băută alături de prieteni sau familie ne poate ajuta să ne simţim mai bine, să ne destindem, să râdem, să glumim, să cunoaştem noi oameni. Pe scurt, să socializăm. Mai mult decât atât, pot exista efecte benefice și asupra sănătății: consumul berii în cantități moderate reducând riscul apariției astmului. Chiar și inima este protejată dacă consumăm bere în cantități mici, alcoolul prevenind aparitia depozitelor care se acumulează în artere.

Cercetătorii americani de la Universitatea din Carolina de Sud au ajuns la concluzia că incidența atacurilor de inimă este cu 38% mai mică la oamenii care consumă băuturi alcoolice în mod regulat, dar în cantități mici.
Bolile de inimă sau de respirație nu sunt singurele care pot fi prevenite prim intermediul unui consum moderat de băuturi alcoolice. Un studiu al cercetătorilor de la Loyola University Chicago Stritch School of Medicine a arătat că băuturile alcoolice consumate în cantități moderate, reduc riscul apariției demenței sau problemelor cognitive, cum ar fi Alzhaimerul.

În plus, berea creşte nivelul „colesterolului bun” (colesterolul HDL) şi reduce riscul apariţiei pietrelor la rinichi şi pe cea a ulcerului. Mai mult, este o sursă de antioxidanţi şi siliciu, atât de necesar în menţinerea densităţii osoase.

Sari la bara de unelte