ISTORIA BERII

Amaruie, spumoasa, rece, blonda sau bruna, berea este o bautura care a depasit demult orice granite prin darul ei de a aduce prietenii impreuna. Se pare ca prima forma de bere vine de la painea care s-a udat si a inceput sa fermenteze, de unde a aparut procesul de fermentare, acum circa 6000 de ani.

INGREDIENTE MINUNE – un rezultat uimitor

Cerealele – maltificate si nemaltificate, hameiul, apa si drojdia sunt ingredientele naturale care, odata combinate, se transforma intr-o bautura populara – berea. Varietatea cerealelor pe care berarii le au la dispozitie, de la orz, grau sau porumb, la orez, care domina producţia de bere din Asia, i-au determinat pe acestia sa experimenteze combinatii cat mai diverse

FABRICAREA BERII

Procesul de fabricare Asa cum am vazut in capitolul despre istoria berii, procesul de fabricare al acestei bauturi naturale se bazeaza, inca de pe vremea anticilor, pe un principiu simplu: fermentarea naturala a zaharurilor si extractia cerealelor maltificate cu ajutorul apei fierbinti. In zilele noastre, intreg procesul este complex, desfasurat sub un control strict al standardelor

ARTA DEGUSTARII

Berea este una din cele mai vechi si mai populare bauturi, cu un grad mic de alcoolizare si care, datorita gustului placut si efectului racoritor a ajuns sa faca parte din dieta zilnica a unora dintre noi. Consumata cu moderatie (un pahar pe zi), berea poate avea si un efect benefic asupra sanatatii.

TIPURI DE BERE

În funcție de temperatura de fermentație, berea poate fi împărțită în două categorii: de joasă sau înaltă fermentație. În cele două categorii intră mai multe varietăți de bere, în funcție locul de origine sau de metoda de procesare.

BEREA SI GASTRONOMIA

Lumea gastronomiei ascunde multiple taine, percepţii, gusturi şi arome şi, tocmai de aceea, este foarte dificil să poţi vorbi cu exactitate despre asocierea perfectă a două alimente. Oricum, dincolo de intuiţie şi gust personal, descoperim că astfel de combinaţii perfecte permit creşterea plăcerii de a savura o mâncare deosebită alături de o băutură care să-ţi meargă la suflet.