Savureaza responsabil

“Cel care a inventat berea a fost un om intelept” – Platon

Ce înseamnă să savurezi o bere în mod responsabil?

Există diverse definiţii ale consumului responsabil sau moderat. Poate că cea mai simplă este aceea care spune că un consum moderat este cel care nu dăunează nici celui care bea şi nici celor din jur.


De ce să consumăm bere cu responsabilitate?

Dacă pentru majoritatea popoarelor şi culturilor băutul berii a devenit o formă de socializare, ba chiar un aspect care ține de tradiție, consumul în exces poate aduce cu sine o serie de consecințe nedorite: de la un comportament social neadecvat, până la diferite afecţiuni cronice.


Beneficiile unui consum responsabil de bere

Berea creşte nivelul „colesterolului bun” (colesterolul HDL) şi reduce riscul apariţiei pietrelor la rinichi şi pe cea a ulcerului.


Riscurile unui consum abuziv de băuturi alcoolice

Consumul excesiv de băuturi alcoolice sedează sistemul nervos central, putând să încetinească reflexele, să afecteze coordonarea mişcărilor şi să distorsioneze vederea.


Băuturile alcoolice și viața de familie

Un consum responsabil de băuturi alcoolice în cazul părinţilor reprezintă o condiţie importantă pentru menţinerea unui comportament adecvat în cadrul familiei, constituind totodată un reper educaţional pentru copii şi adolescenţi.


Berea în viaţa socială

Atât timp cât ne cunoaștem limitele, berea ne ajută să socializăm și să ne simțim bine.


Şofatul şi consumul băuturilor alcoolice

Alcoolemia reprezintă concentraţia de alcool din sânge, ca urmare a consumului de băuturi alcoolice, fiind exprimată în grame de alcool pe litru de sânge. Alcoolemia poate fi măsurată în aerul expirat, în sânge sau urină. Nivelul alcoolemiei permis pe teritoriul României pentru persoanele care conduc autovehicule sau tramvaie este 0,00 la mie. În funcţie de […]


Cedează volanul când bei

Este recomandat ca atunci când ieşiţi în oraş şi consumaţi băuturi alcoolice să nu vă urcaţi la volan pentru a vă întoarce acasă.


Persoanele care trebuie sa evite consumul de băuturi alcoolice

– Copiii şi adolescenţii; – Femeile însărcinate sau cele care intenţionează să rămână însărcinate; – Persoanele care intenţionează să conducă vehicule, să opereze utilaje sau să întreprindă activităţi care necesită atenţie, abilitate sau coordonare; – Persoanele care se află sub un anumit tratament medicamentos prescris de medic sau care îşi administrează medicamente vândute fără reţetă […]