Savureaza responsabil

“Cel care a inventat berea a fost un om intelept” – Platon

Contribuția membrilor în economia românească

Număr total de angajați: 5.973

Taxe totale plătite la bugetul de stat al României: 3.88 miliarde Euro, în ultimii 16 ani

Valoarea totală a investițiilor în România: peste 1.62 miliarde de Euro, în ultimii 16 ani

Asociația Producătorilor de Hamei din România

Hameiul cultivat în România este folosit de către producătorii de bere locali.

Cultivarea hameiului reprezintă o tradiție pentru România.

Asociația producătorilor de hamei din România a fost fondată în anul 2004, după privatizarea Întreprinderilor Agricole de Stat, iar în prezent se compune din patru societăți private din județele Mureș, Alba și Sibiu. Suprafața actuală cultivată este de 240 Ha, cu posibilitatea dezvoltării până la 650 Ha, existând 410 Ha sistem de susținere (spalier) în proprietatea societăților cultivatoare de hamei. Asociația este membru al IHGC din anul 2009. Asociația deține o secție de ultimă generație de peletizare a hameiului de tip 90 – de o capacitate de 500 kg/oră, pusă în funcțiune în anul 2007. Cu această instalație se prelucrează și se împachetează hameiul astfel încât toate caracteristicile dobândite în natură –
acizii (α, β, γ), aromele specifice soiurilor și microclimatului de unde provin – să fie păstrate fără intervenție prin procesare.

Depozitul frigorific al Asociației asigură păstrarea produsului finit până la livrare. Toate condițiile create prin programele SAPARD ne asigură competitivitatea produsului pe acest segment. Clienții produsului au fost în trecut majoritatea berarilor din PBIR, printre aceștea numărându- se Bere Mureș, Bere Suceava, Bere Azuga, Bere Albrau, dar și companii mari precum Bere Sebes, URBB, URSUS și, din 2011, HEINEKEN România. Asociația Producătorilor de Hamei din România produce în condiții microclimatice normale circa 20.000 kg alfa pe an, ceea ce reprezinta cca. 15% din consumul anual al României. Totodată, aceasta susține utilizarea ca materie primă pentru bere a hameiului românesc, care are aceeași calitate ca și cel importat.

Berarium

Respect față de această băutură complexă.

Noi, un grup de șase prieteni (ulterior asociați la Clinica de Bere), obișnuiam să ne întâlnim și să bem împreună bere de calitate. Pentru că în Timișoara, la vremea respectivă, nu găseam specialitățile de bere pe care ni le doream, le importam direct de la microproducătorii preferați din Germania. În timp, această plăcere de a consuma împreună specialități de bere s-a transformat în dorința de a produce bere de cea mai înaltă calitate. Adică bere proaspătă, naturală, nefiltrată și nepasteurizată. Am adăugat la plăcerea de a bea bere de calitate și motivația de a păstra, de a salva și, de ce nu, de a crea astfel noi tradiții și valori locale.

Dorința noastră s-a materializat în anul 2011, când am înființat prima microfabrică din Timișoara pe care am numit-o „Clinica de Bere“.

Am ales denumirea de „Clinica de Bere“ din două motive: în primul rând, pentru că are umor și în al doilea rând deoarece reflectă respectul nostru față de această băutură complexă. O băutură care conține substanțe nutritive semnificative, cu un efect pozitiv dovedit pentru sănătate, în cazul
unui consum moderat. Dar, în același timp, și o băutură care este asociată cu riscuri majore pentru sănătate, în cazul consumului excesiv, din cauza alcoolului din componența sa.

Filozofia noastră, la „Clinica de Bere“, este de a ne trata clienții cu maximă dăruire și într-un mod responsabil. Suntem motivați de dorința de a le oferi „pacienților“ noștri un plus de bucurie, savoare și echilibru în viață, informându-i despre efectele benefice ale consumului moderat de bere, însă în același timp atenționându-i asupra efectelor negative, provocate de consumul excesiv de alcool.

Clinica de Bere produce în acest moment patru sortimente de bere: Terapia Platin, care este o bere albă (Weissbier) nefiltrată și nepasteurizată, Terapia Gold, bere blondă, nefiltrată și nepasteurizată, Terapia Rubin, o bere nefiltrată specială de tip Amber Ale și Terapia Citrin, o bere nefiltrată specială, de tip India Pale Ale.

Ne dorim ca produsele noastre să le ofere consumatorilor și iubitorilor de bere savoarea, prospețimea și calitatea demult uitate de către unii, respectiv mult visate de către alții.

Bergenbier S.A.

Parte a grupului canadian Molson Coors, unul dintre primii berari ai lumii, compania Bergenbier S.A. a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu.

Astăzi, Bergenbier S.A. este una dintre primele 3 companii producătoare de bere din România, având aproximativ 700 de angajaţi, o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională. Portofoliul companiei cuprinde mărci care acoperă toate segmentele pieţei. Pe lângă berile proprii, produse în fabrica Bergenbier, compania importă și distribuie în exclusivitate specialitățile pragheze Staropramen Dark, Granat și Unfiltered, berile de abație belgiene Leffe și Hoegaarden precum și cea mai iubită bere mexicană – Corona.

Bergenbier a fost prima bere din segmentul mainstream distribuită la nivel naţional și prima bere din segment care a lansat un sortiment de bere fără alcool. Apropiat de consumatorii săi pe care îi tratează mereu ca pe niște prieteni, Bergenbier le-a oferit de-a lungul timpului evenimente si experiențe extraordinare și a știut dintotdeauna să vorbească despre adevăratele valori ale prieteniei. Filtrată la rece, maturată la rece și cu CO2 din fermentație naturală, berea Bergenbier și-a propus să Răcorească România și să aducă în atenția prietenilor săi cele mai frumoase locuri din țară. În 2018, Bergenbier va duce răcorirea la cote maxime, plantând 50.000 de brazi, cea mai amplă acțiune de plantare susținută vreodată de o marcă de bere.

Printre mărcile produse de fabrica Bergenbier se numără şi trei branduri puternice, internaţionale. Stella Artois este o bere super- premium produsă în România încă din 1997 după o reţetă belgiană străveche. În 2003, România a fost prima ţară din Europa, după ţara de origine, care a obţinut licenţa de a produce local Beck’s, cea mai bine vândută bere germană din lume, acest lucru demonstrând priceperea berarilor români de la fabrica Bergenbier. Staropramen, berea pragheză numărul 1 în lume, a fost lansată în România în 2011, fiind poziţionată în segmentul core-premium. Noroc este o bere populară, românească, cu gust plin şi bogat, ce completează fericit orice masă în familie sau cu prietenii.

Heineken Romania

Inspirați de români, vom continua să dezvoltăm industria de bere pe piața localaă, înglobând inovația în tot ceea ce facem.

Dintr-o singură fabrică de bere, deschisă în Amsterdam, acum 150 de ani, am evoluat într-o companie globală de succes. Ne mândrim că ducem mai departe afacerea de familie și tradiția și că suntem un producător de bere global și independent, cu o istorie îndelungată. Astăzi suntem producătorul de bere cu cea mai mare prezență geografica, echilibrată între țările dezvoltate și cele în curs de dezvoltare.
Suntem mândri că operăm în peste 70 de țări și mai ales pentru că marca Heineken® se găsește în peste 178 de țări din toată lumea. Suntem o echipă internațională, dinamică și diversă, cu peste 85.000 de angajați, și ducem mai departe pasiunea familiei Heineken pentru berea de calitate.

Cu patru fabrici în România – în Constanța, Craiova, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc – producem bere folosind peste 70% din materia primă de la furnizori autohtoni. În toată țara avem 1.100 de angajați care ne ajută să producem sau să comercializăm peste 20 de branduri de bere, care oferă o varietate mare de tipuri și gusturi consumatorilor români.

Inspirați de români, vom continua să dezvoltăm industria de bere pe piața locală, înglobând inovația în tot ceea ce facem. Ne-am luat angajamente la nivel local pentru reducerea amprentei activității noastre asupra mediului, pentru promovarea consumului responsabil și reducerea abuzului de alcool și vom continua, și în 2019, să încurajăm o dezvoltare durabilă.

Vă invităm să descoperiți mai multe despre HEINEKEN în România pe www.heinekenromania.ro.

Martens

Suntem datori să împărtășim o parte din moștenirea belgiană în arta fabricării berii.

Transformăm arta fermentării unor ingrediente simple și naturale în arta de a da prilej oamenilor de a împărți un moment de bucurie împreună.

Fabrica de bere din Galați a fost fondată în anul 1978. Încă de la început, în fabricarea berii noastre am pus pe primul loc consumatorii. Timp de două decenii fabrica a operat ca un producător cu capital integral românesc, ajungând să dețină o prezență regională puternică.

În anul 1998, Martens Brouwerij a preluat pachetul majoritar de acțiuni al fabricii noastre. Istoria Martens Brouwerij începe în 1758, în Bocholt, Belgia. Au trecut de atunci peste 250 de ani iar tradiția a fost transmisă de-a lungul a opt generații. În tot acest timp, valorile lor au rămas neschimbate: au transformat arta fermentării unor ingrediente simple și naturale în arta de a da prilej oamenilor de a împărți un moment de bucurie împreună.

Am avut bucuria de a regăsi în partenerii nostri belgieni aceeasi dedicație pentru desăvârșirea artei fabricării berii, aceeași dorință de a aduce un strop de bucurie pe masa oamenilor care ne reprezintă. Împreună și în urma unor eforturi considerabile, credem că am reușit să aducem în România măcar o parte din tradiția belgiană a fabricării berii.

În prezent suntem alături de consumatori împreună cu partenerii noștri din retail cu care am dezvoltat produse competitive și corecte la un preț accesibil. În același timp, suntem datori să împărtășim o parte din moștenirea belgiană în arta fabricării berii.

Soufflet Malt România

Fabrica din Buzău este amplasată în inima regiunii cu cel mai bun sol pentru producția de cereale din România.

Sinergia dintre Soufflet Malt și Soufflet Agriculture oferă control deplin asupra procesului, de la selecția varietăților de semințe și consilierea tehnică a agricultorilor până la selectarea pentru malțificare a orzului cu cei mai buni parametri de calitate.

Situată în cea mai bună zonă din Europa și CSI pentru cultivarea orzului, Grupul Soufflet și-a început activitatea în România în 1997, pentru ca în 2009 să se constituie Soufflet Agro România. Obiectivul primordial al companiei îl reprezintă satisfacerea cerințelor clienților săi, producătorii de bere, furnizându-le permanent produse obținute din materii prime de calitate.

Echipa de agronomi Soufflet Agro România are o vastă experiență în toate etapele de cultivare, de la selecția varietăților de semințe, testele tehnice care sunt premergătoare producției de orz, la comercializarea de produse specifice ecologice. Agronomii oferă consultanță tehnică agricultorilor pentru ca aceștia să poată obține orz de calitate bună, creând premizele unei investiții profitabile pentru întregul lanț „de la orz la bere“. În perioada de vegetație a orzului, dar și după recoltare, agronomii noștri asigură siguranța alimentară a produselor noastre prin implementarea unui program complex de monitorizare a calității și trasabilității materiei prime.

Fabrica din Buzău, amplasată în inima regiunii cu cel mai bun sol pentru producția de cereale din România, este echipată cu tehnologie de ultimă generație pentru depozitarea și curățarea orzului, pentru fabricarea malțului, de monitorizare a producției și de livrare a malțului către producătorii români de bere. Capacitatea de producție este de 106.000 tone de malț Pilsen pe an. Noua malțărie este dotată cu echipamente de înaltă clasă ce permit obținerea de produse sigure, de cea mai bună calitate, conform cerințelor clienților noștri. De asemenea, proiectarea și construcția noii fabrici au avut în vedere protejarea sănătății și securității în muncă a angajaților, precum și protejarea mediului înconjurător. Fiind create astfel premizele necesare, ne vom continua strădania de a îmbunătăți permanent calitatea pe tot parcursul lanțului „de la orz la bere.“

United Romanian Breweries Bereprod

Printre activitățile și lansările recente ale URBB pe piața berii din România se numără lansarea SKOL Nepasteurizat, sticla de Carlsberg de 660 ml cu capac filetat, soluția inovatoare aplicată la nivelul întregului portofoliu de beri la cutie produse în România – folia de protecție din aluminiu, 100% reciclabilă și sistemul inovator DraughtMaster de servire a berii la halbă sau pahar, ideal pentru sectorul HoReCa, care asigură gustul proaspăt al berii direct din berărie.

De peste 20 de ani, URBB oferă consumatorilor produse de cea mai înaltă calitate și dă tonul în piață prin inovațiile și premierele propuse în mod constant.

Cunoscută în rândul publicului larg ca Tuborg România, United Romanian Breweries Bereprod (URBB) este prezentă pe piață din anul 1994. În 2019, compania aniversează 22 de ani de la prima șarjă de bere produsă local – Tuborg.

Cele peste două decenii de activitate în România au marcat numeroase premiere, printre care evidențiem: Tuborg – prima bere îmbuteliată la doză în România; Tuborg Christmas Brew – prima bere creată special pentru sărbătorile de iarnă; folia de protecție din aluminiu, 100% reciclabilă, care se aplică întregului portofoliu de beri la cutie produse în România; DraughtMaster – sistemul inovator de servire a berii la halbă sau pahar, ce o păstrează proaspătă până la 31 de zile.

Fabrica aflată lângă Bucureşti este una dintre cele mai moderne din România și reprezintă primul proiect Greenfield al unei companii din Europa de Est, în care s-au implicat exclusiv resurse umane și materiale locale, contribuind astfel la susținerea economiei românești. În întreaga sa perioadă de activitate, URBB a contribuit la susținerea economiei prin investiții totale de peste 210 milioane de euro.

Tuborg, Tuborg Christmas Brew, Carlsberg, Holsten, SKOL, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner, Grimbergen, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti sunt mărci premium și super premium internaționale oferite consumatorilor de URBB.

URBB îmbunătățește constant procesele de dezvoltare și implementare ale sistemului de management al calității și pune în practică soluții inovatoare în conformitate cu standardele pentru siguranța alimentelor, produse certificate IFS și ISO.

Ursus Breweries

Una din trei beri consumate în România este din portofoliul nostru, ceea ce spune multe despre calitatea și aprecierea acordată berilor noastre.

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România și, din martie 2017, este parte din Asahi Breweries Europe Group. Ursus Breweries deține 3 fabrici în Brașov, Buzău și Timișoara, precum și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca.

Ursus Breweries are un portofoliu echilibrat de mărci, cu o îndelungată tradiție și moștenire românească: URSUS, a cărui istorie a început în 1878; Timișoreana, produsă în prima fabrică de bere din România atestată documentar in 1718; Ciucaș, a cărei poveste a început în 1892, Azuga, care datează din 1870 și Stejar. Portofoliul include, de asemenea, și mărci internaționale de prestigiu: Asahi Super Dry, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Pilsner Urquell, Meantime, St. Stefanus și marca de cidru Kingswood.

Credem că berea noastră contribuie la momentele plăcute din viață și că îi inspirăm pe oameni să petreacă timp împreună, bucurându-se de o bere bună. Obiectivul nostru este să construim o cultură vibrantă a berii în România, de aceea inovăm permanent pentru a ne îmbunătăți produsele și a oferi consumatorilor noștri cea mai bună experiență.

Abordare noastră în ceea ce privește dezvoltarea durabilă reprezintă un element central al strategiei de afaceri. Prin intermediul lanțului valoric, dorim să generăm o dezvoltare favorabilă incluziunii, o utilizare sustenabilă a resurselor și un consum responsabil de alcool.
Eforturile amintite sunt reflectate în ultimul nostru Raport de Dezvoltare Durabilă, validat de către Global Reporting Initative conform ultimelor standarde GRI. Ursus Breweries se numără de altfel, între primele 20 de companii din lume care au adoptat cele mai avansate standarde în raportarea de sustenabilitate.

Pentru mai multe informatții despre Ursus Breweries vă rugăm să vizitați www.ursus-breweries.ro și www.desprealcool.ro.

Sari la bara de unelte