„Alcoolul nu te face mare” si cei mai „TreazNet” liceeni

Bucuresti, 14 decembrie 2006: Trei elevi ai Colegiului National „Mihai Eminescu” din Bucuresti au demonstrat ca sunt cei mai „TreazNet” liceeni, pentru ca au creat cel mai competitiv site despre campania „Alcoolul nu te face mare”.

Asociatia “Berarii Romaniei”, impreuna cu Institutul pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, a pus la bataie pentru competitia de site-uri un premiu constand in echipamente IT si gadget-uri in valoare de 4000 RON. Echipa “Reals Team”, formata din Alexandru Racovita, Silviu Vlad Parvu si Robert Gabriel Sava, a realizat un site cu un intro excelent care starneste curiozitatea vizitatorului sa-l exploreze pana la ultimul slide. Este un domeniu original, creativ, prietenos, care poate fi cu succes un suport tehnic pentru campania “Alcoolul nu te face mare” ce se va extinde la nivel national incepand de anul viitor. Lucrarea, apreciata de membrii juriului ca fiind bine targetata pe liceeni, va fi postata pe domeniul www.alcoolulnutefacemare.ro, unde momentan se gasesc toate detaliile despre concurs.

“Suntem incantati sa avem o reactie pozitiva la acest program pilot. Este primul pas pe care il face Asociatia Berarii Romaniei in promovarea consumului responsabil de alcool. Cu siguranta, aceasta experienta ne va ajuta sa facem pasi si mai mari in viitor cu noi campanii sociale de amploare”, a declarat dl. Dieter Sculze, presedintele Asociatiei “Berarii Romaniei”.

Impreuna cu partenerii nostri, Inspectoratul General al Politiei Romane, am realizat un sondaj de opinie, in luna noiembrie 2006, pe un esantion de 591 de elevi din diferite licee bucurestene. Astfel, 63,1% dintre adolescenti au declarat ca au consumat alcool in ultima luna doar la o ocazie speciala, comparativ cu 82% cat s-a inregistrat in sondajul din prima parte a campaniei. Majoritatea celor chestionati cred ca un licean care consuma alcool „este iresponsabil” si „nu se preocupa de viitorul sau”.

Liceeni au mai declarat ca derularea campaniei „Alcoolul nu te face mare” i-a ajutat sa inteleaga care sunt efectele nocive ale consumui de alcool la aceasta varsta si, foarte important, ca au invatat cum sa ajute un coleg care bea frecvent alcool. 86% dintre elevi isi doresc ca „Alcoolul nu te face mare” sa fie o campanie de care sa beneficieze liceenii din toata tara.

Background:

Concursul de site-uri “TreazNet”, desfasurat in perioada 15 septembrie – 14 decembrie 2006, a facut parte din a doua etapa a programului pilot “Alcoolul nu te face mare”. Din cele 75 de echipe inscrise in competitie, 37 au realizat site-uri foarte bune, motiv pentru care s-a decis oferirea de alte 7 premii surpriza. Prima parte a campaniei s-a derulat in perioada 15 mai – 15 iunie 2006, cand organizatorii au distribuit materiale informative in liceele bucurestene. Campionul mondial la box Leonard Doroftei a vizitat atunci cateva licee si le-a vorbit adolescentilor despre performanta si succesul in viata.