„Alcoolul nu te face mare” trimite liceenii la ski!

Campania „Alcoolul nu te face mare” ramane fidela conceptului de „peer education” si ii provoaca pe liceeni la creativitate in cadrul unui concurs de proiecte ce are ca premiu o tabara la ski pentru toata clasa castigatoare.

Liceenii care doresc sa castige o tabara la ski pentru intreaga lor clasa trebuie sa dezvolte o campanie cu mesajul „Alcoolul nu te face mare”, adresata propriilor lor colegi. Campania adolescentilor va fi implementata in perioada 1 octombrie – 5 noiembrie 2008 iar proiectul acesteia trebuie trimis pe suport electronic catre organizatori, mai multe detalii fiind disponibile pe www.alcoolulnutefacemare.ro. „Consideram ca premiul reprezinta o modalitate deosebit de sanatoasa de petrecere a timpului liber pentru liceeni, care vor ramane cu amintiri de neuitat alaturi de toti colegii lor de clasa”, a declarat Constantin Bratu, directorul general al Asociatiei.

Organizatorii campaniei (Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Inspectoratul General al Politiei Române si Asociatia „Berarii României”) au facut deja o traditie din organizarea unui concurs destinat liceenilor la fiecare început de an scolar. Creativitatea de care ei dau dovada ii stimuleaza pe liceeni sa-si insuseasca mesajul campaniei si sa-l transmita mai departe colegilor, de la adolescenti catre adolescenti. „Peer education inseamna tocmai educarea de la egal la egal si este conceptul de baza cu care campania sociala „Alcoolul nu te face mare” a patruns in liceele din Romania”, a adaugat domnul Bratu.

Alte informatii relevante despre campanie:

Lansarea campaniei la nivel national a avut loc in mai 2007, iar pana in decembrie 2007 aproape 2.000 de liceeni au avut ocazia sa se intalneasca direct cu dr. Cristian Andrei in cadrul Caravanei „Alcoolul nu te face mare”. Pana in septembrie 2008, 162 000 liceeni au participat la orele de consiliere sustinute de cei peste 1500 de profesori Ambasadori. Planurile de lectie impreuna cu cele doua filme educative sunt acum incluse in metodologia orelor de dirigentie, in dorinta de a le face cat mai atractive pentru adolescenti. Ca alternativa a petrecerii timpului liber, organizatorii au oferit adolescentilor ocazia sa se inscrie în competitii cu premii de aproape 10.000 ron la care acum se adauga concursul de proiecte ce are ca premiu o tabara la ski pentru toata clasa castigatoare. Inca 3600 de parinti si profesori vor primi in lunile septembrie – octombrie ghidul de educare „Alcoolul nu-l va face mare”, care este redactat de doctorul Cristian Andrei si a carui editare inseamna practic inchiderea cercului educational elev – profesor – parinte.