Berarii români susțin continuarea sponsorizării sportului de către producătorii de bere

Berarii României salută amendarea, prin votul din 16 februarie 2022 din Parlamentul European, a paragrafului 16 din Raportul BECA care permite în continuarea sponsorizării sportului de către companiile producătoare de bere. 

Sponsorizările nu numai că încurajează practicarea sportului, dar îl fac mai accesibil tuturor: jucători, suporteri, spectatori, comunități mici și mari, organizatori de competiții, iar berea este considerată „băutura suporterului”.

Când vine vorba de politici care privesc alcoolul, deputații europeni au votat pentru o abordare care concentrează eforturile UE pe combaterea consumului dăunător și protejarea minorilor, iar producătorii de bere susțin cu tărie acest lucru.

Asociația Berarii României își dorește un dialog constructiv cu autoritățile referitor la revizuirea politicilor publice, în lumina dovezilor științifice și a necesității unei abordări echilibrate și consecvente pentru reducerea consumului dăunător de alcool.

În dezbaterea sa finală în plen, mulți euro-deputați s-au concentrat pe necesitatea de a înțelege și urma dovezile științifice. Politicile privind alcoolul trebuie să fie concepute în mod holistic și să ia în considerare legătura dintre diferitele obiceiuri de consum, starea de sănătate a consumatorului, diferitele rezultate și impactul general asupra sănătății.

Berea este o băutură fermentată, cu conținut scăzut de alcool, care se poate încadra într-o dietă și într-un stil de viață echilibrat atunci când este consumată în mod responsabil de un adult sănătos. Este esențial să recunoaștem rolul pe care îl pot juca băuturile cu conținut scăzut de alcool în obiectivul UE de a obține o reducere cu 10% până în 2025 a consumului dăunător de alcool.