BERARII ROMÂNIEI aderă la iniţiativa PACTUL PENTRU FISCALITATE – PACTUL PENTRU ROMÂNIA

București, 26 august 2015: Asociația Berarii României anunță aderarea la Pactul pentru Fiscalitate – Pactul pentru România.

“De peste zece ani, Asociația Berarii României, reprezintă cu mândrie vocea sectorului berii din România. Decizia de a adera la “Pactul pentru Fiscalitate – Pactul pentru România” are la bază identificarea unor principii comune promovate constant de sectorul berii cu cele care se regăsesc în acest Pact. De pildă, toleranța zero la evaziune fiscală, un principiu de bază al Pactului, este o realitate a sectorul berii de foarte mulți ani deja, producătorii de bere făcând un real motiv de mândrie din acest fapt. Totodată, sectorul berii a susținut întotdeauna un principiu cheie pentru un mediu de afaceri capabil să producă valoare adăugată pentru toți românii: o legislație fiscală coerentă și previzbilă. Sperăm că România va face un mare pas înainte în acest sens, prin promulgarea Noului Cod Fiscal ce se va afla din nou în atenția Parlamentului în zilele ce urmează”, a declarat Constantin BRATU, Director general Asociația Berarii României.

Lansat în decembrie 2014 de către Academia Română (ICE / IPE), Camera de Comerț și Industrie a României, RBL – Romanian Business Leaders, AOAR – Asociația Oamenilor de Afaceri din România, FIC – Consiliul Investitorilor Străini și Confederația Patronală Concordia, susținut de Consiliul Concurenței și Consiliul Fiscal, Pactul pentru Fiscalitate – Pactul pentru România militează în primul rând pentru o legislație fiscală coerentă și previzbilă, șansa reală a unei Românii prospere.

Prin lansarea pe 22 iunie 2015 a petiţiei Pactul pentru Fiscalitate – Pactul pentru România, reprezentanții instituțiilor și organizațiilor mai sus menționate se angajează să lucreze împreună pentru a simplifica, eficientiza și stabiliza legislația fiscală a României. Totodată, sunt invitați să semneze petiția și să susțină acest demers chiar cetăţenii României, în calitatea lor de contribuabili, cât şi reprezentanţi ai instituţiilor statului (Preşedinţie, Guvern, Administraţie, Parlament ş.a.), ai partidelor politice, ai organizaţiilor sindicale, patronale sau non-guvernamentale şi ai mediului de afaceri.

Despre sectorul berii din România
Cu zero evaziune fiscală pe lanțul de producție, 69.700 locuri de muncă create pentru români și un nivel înalt al valorii adăugate, industria berii are o contribuție importantă la economia României. Sectorul berii contribuie cu peste 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piața băuturilor alcoolice, iar jumătate din prețul unei beri îl reprezintă în prezent taxele.
Producția de bere din România își menține caracterul național, peste 97% din berea consumată de români fiind produsă în continuare local. Mai mult, peste 70% din materiile prime agricole folosite pentru producerea berii provin chiar din România.