Berarii României au un nou Președinte

București, 8 februarie 2016: Membrii Asociației Berarii României l-au ales în funcția de Președinte pe Igor Tikhonov, Președinte al Ursus Breweries. Începând cu luna ianuarie, Igor Tikhonov a preluat această funcție de la Lucian Ghinea, Președinte al Bergenbier SA, care a reprezentat Asociația în aceeași calitate pe parcursul anului trecut.

”Am fost profund onorat de propunerea primită din partea partenerilor din organizația Berarii României de a prelua președinția Asociației începând din ianuarie.”, a declarat Igor Tikhonov. “Anul 2016 aduce un context diferit pentru piața berii, în care trendul pozitiv înregistrat anul trecut sper să poată fi susținut mai departe. Având suportul tuturor partenerilor din Asociație, îmi propun să continuu proiectele inițiate de predecesorii mei și să lansez altele noi, menite să dezvolte mai departe cultura berii în România. Berea trebuie sa rămână un element cheie, atât în generarea de creștere economică, cât și în completarea momentelor plăcute pe care le petrecem alături de cei dragi”, a adăugat Igor Tikhonov.

Definit de o producție locală de peste 97%, de zero evaziune fiscală pe lanțul de producție și de o pondere de 70% a ingredientelor naturale provenite din resurse locale, sectorul berii este un stimul important pentru economia României. Principala băutură a românilor atunci când iau masa și savurată de 1 din 2 adulți pe perioada verii, berea face parte în mod cert din viața de zi cu zi a românilor.

„Vreau să îi mulțumesc domnului Lucian Ghinea, Președintele Asociației în 2015, pentru contribuția susținută la realizarea cu succes a proiectelor Berarilor României. 2015 s-a dovedit a fi încă un an cu multe provocari pentru pentru sectorul berii, în care Asociația a jucat un rol major în inițierea unor demersuri reprezentative pentru întreaga industrie a berii. Suntem bucuroși să îl avem alături de noi pe domnul Igor Tikhonov, în poziția de Președinte, pe parcursul unui an în care sperăm ca noul context fiscal să asigure o evoluție pozitivă pieței berii. Știm deja că 1 din 2 români cred că berea are darul de a aduce oamenii dragi împreună, așa că ne dorim ca 2016 să creeze mai multe ocazii tuturor pentru a sărbători, în compania unui pahar de bere”, a declarat Constantin Bratu, General Manager al Asociației Berarii României.

Igor Tikhonov este în prezent Președinte al Ursus Breweries, subsidiara locală a SABMiller. El s-a alăturat SABMiller în 2001, iar de atunci a ocupat mai multe funcții manageriale, în departamentele comercial și de strategie, și a deținut funcții de conducere în cadrul unor piețe cum sunt: Rusia, Ucraina și Slovacia, în ultimii doi ani aflându-se la conducerea operațiunilor din România.

Despre Asociația Berarii României

Cu o istorie de peste un deceniu, Asociația Berarii României reprezintă un veritabil simbol al sectorului berii de la noi din țară. În cei zece ani de existență, Asociația Berarii României s-a impus atât la nivel local, cât şi internaţional, ca o voce comună a membrilor săi, reușind să transmită mediului de afaceri, consumatorilor și instituţiilor statului, valorile care îi guvernează deopotrivă.

Membrii săi actuali sunt importanți producători de bere din România: BERGENBIER SA, HEINEKEN Romania, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES și MARTENS, alături de microberăria CLINICA DE BERE. Împreună, cei șase producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA și ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI.

Cele șase companii membre ale Asociației asigură aproximativ 4.000 de locuri de muncă în cadrul celor douăsprezece fabrici de bere, dintre care două microberării. Unitățile de producție ale membrilor Asociației sunt situate în Ploieşti, Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureş, Pan­telimon, Timişoara, Buzău, Braşov și Galați, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca și Timișoara.

Începând cu anul 2008 Asociația Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentați prin organizația Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles. Membrii actuali sunt asociațiile naționale ale berarilor din statelor UE, alături de Norvegia, Elveția și Turcia. Organizaţia reprezintă interesele a peste 4.000 de producători de bere din Europa în faţa diferitelor instituţii şi organizaţii internaţionale. Mai mult, Berarii Europei reprezintă şi apără interesele a peste 2 milioane de oameni care au locuri de muncă datorită producţiei şi vânzării berii.