Berea, aproape nelipsită la întâlnirile între prieteni

Un procent de 58% din românii cu vârsta peste 18 ani care consumă băuturi alcoolice aleg berea atunci când se întâlnesc cu prietenii, iar aproape jumătate din aceştia obişnuiesc să bea bere în timpul mesei.

Un studiu efectuat la solicitarea Asociaţiei Berarii României de către compania de cercetare de piaţă Gfk România a evidenţiat faptul că 58% din românii cu vârsta peste 18 ani care consumă băuturi alcoolice optează pentru bere atunci când se întâlnesc cu prietenii.

Într-un clasament pe regiuni, locuitorii Olteniei conduc detaşat, aceştia alegând berea în proporţie de peste 78% atunci când se întâlnesc cu prietenii, fiind urmaţi de locuitorii Munteniei, cu un procent de 60,34%, apoi de bucureşteni, care deţin un procent de 58%, şi de locuitorii Dobrogei, cu 56,5%. (datele se referă la persoane cu vârsta peste 18 ani, consumatoare de băuturi alcoolice)

În ceea ce priveşte prezenţa berii în timpul meselor, aproape 50% din românii cu vârsta peste 18 ani, consumatori de băuturi alcoolice, obişnuiesc să bea bere în timp ce iau masa.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, de 1.050 persoane, bărbaţi şi femei, cu vârsta peste 18 ani, iar perioada în care s-a derulat studiul a fost septembrie – octombrie 2011. Rezultatele studiului sunt reprezentative pentru populaţia României cu vârsta peste 18 ani.

Beneficiile consumului responsabil de bere asupra organismului

Cu o istorie ce se pierde în negura vremurilor, berea este una dintre cele mai vechi şi mai populare băuturi produsă din ingrediente naturale şi care datorită gustului plăcut şi efectului său răcoritor face parte din dieta zilnică a multor români.

Berea nu îngraşă! Ţinând cont de toate varietăţile de bere (de la blondă la brună) berea cu alcool are în jur de 43 kcal la 100 ml, mai puţin decât alte băuturi alcoolice, iar cea fără alcool are doar 17 kcal la 100 ml.

O sursă naturală de antioxidanţi, siliciu şi fibre, berea consumată în cantităţi responsabile are rolul de a preveni apariţia osteoporezei şi a pietrelor la rinichi, de a creşte nivelul colesterolului bun (HDL), de a asigura o protecţie suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare şi de a rehidrata organismul după efort fizic.

Despre Asociaţia Berarii României

Asociaţia Berarii României a fost înfiinţată în anul 2004, având misiunea de a promova şi dezvolta o industrie a berii responsabilă şi puternică în România.

Din dorinţa de a asigura un mediu de afaceri adecvat în sectorul producţiei de bere la nivel naţional, cinci dintre cele mai mari companii care activează pe piaţa din România sunt în prezent membre ale Asociaţiei: Bergenbier, HEINEKEN România, Romaqua Group, Ursus Breweries şi United Romanian Breweries. Împreună, cele cinci companii producătoare furnizează peste 90% din cantitatea de bere consumată în România. Acestora li s-au alăturat, începând din 2011, cei mai importanți producători la nivel naţional de hamei şi malţ, materiile prime necesare pentru fabricarea berii: Asociaţia Producătorilor de Hamei şi Soufflet Malt Romania, iar începând din acest an în rândul membrilor se numără şi microberăria Clinica de Bere, cu sediul în Timişoara.

Din ianuarie 2008, organizaţia este membră a Asociaţiei Berarii Europei, considerată vocea industriei europene a berii în faţa diferitelor instituţii şi organizaţii internaţionale. Fondată în 1958, la Bruxelles, organizaţia are astăzi 27 de membri şi reprezintă interesele a aproximativ 4.000 de producători din industria berii din Europa. Mai mult, Asociaţia Berarii Europei reprezintă şi apără interesele a 2 milioane de oameni care datorează locurile de muncă producţiei şi vânzării berii.