Berea, principala băutură a românilor atunci când iau masa

București, 28 aprilie 2015: Recunoscută pentru calitatea de a completa perfect gustul preparatelor culinare, berea este principala băutură a românilor atunci când iau masa. Concluzia aparține unui studiu efectuat de compania de cercetare de piață GfK România la solicitarea Asociației Berarii României.

Astfel, aproape 80% din adulții români care obișnuiesc să consume băuturi alcoolice la masă, au declarat că preferă berea atât în timpul meselor din timpul săptămânii, cât și în timpul meselor din weekend – un studiu Gfk România.

“Atunci când este consumată în timpul mesei, berea își demonstrează deopotrivă două importante valențe: de a-i aduce pe cei dragi alături și de a desăvârși gustul preparatelor culinare. Rezultatele studiului dovedesc o dată în plus că berea este o prezență constantă pe mesele românilor, ocupând un loc important în inimile lor. Fabricată din ingrediente naturale, când este băută cu moderație, berea se potrivește perfect stilului de viață actual al românilor.”, a declarat Constantin Bratu, Director general Asociația Berarii României.

Rezultatele obținute sunt completate foarte bine de ceea ce cred românii despre calitățile berii, evidențiate prin intermediul unui alt studiu Gfk Romania derulat la nivelul întregii populații a României, la finalul anului trecut. Potrivit acestei cercetări, mai mult de 1 din 2 români consideră că berea are darul de a aduce oamenii dragi împreună, 52% cred că berea nu îngrașă iar peste 30% consideră că un consum moderat de bere poate avea efecte pozitive pentru organism.