Campania “Alcoolul nu-l va face mare”, apreciată la Bruxelles

Dr. Cristian Andrei a prezentat astăzi campania “Alcoolul nu te face mare”, ca exemplu de bună practică, în cadrului Forumului despre alcool şi sănătate organizat de Comisia Europeană la Bruxelles.

Această campanie socială adresată adolescenţilor a fost organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Asociaţia „Berarii României”, în perioada 2006 – 2010. Proiectul a fost înscris în Forum sub umbrela organizaţiei Berarii Europei. “Susţinând campania Alcoolul nu te face mare, Berarii României au dovedit angajamentul lor în privinţa reducerii consumului de alcool în rândul adolescenţilor. Eforturile berarilor şi ale partenerilor au făcut ca această campanie să fie considerată ca un exemplu de bună practică şi totodată reconfirmă angajamentul berarilor în promovarea consumului responsabil de bere”, a declarat dl. Pierre-Olivier Bergeron, secretar general al Berarilor Europei.

De la lansarea campaniei la nivel naţional în anul 2007, peste 2.000 de elevi de liceu din 7 oraşe din România au asistat la şedinţele de consiliere în grup coordonate de Dr. Cristian Andrei, peste 390.000 (reprezentând peste 35% din liceenii din România) participand la orele de dirigenţie dedicate proiectului, susţinute de peste 1.200 de profesori ambasadori ai campaniei. Aceşti profesori care au decis să lucreze voluntar pentru susţinerea cauzei sociale de non consum de alcool la vârsta adolescenţei au participat la cursuri de formare pregătite de Dr. Andrei.

Există o valoare esenţială care deosebeşte proiectul nostru şi anume ideea de a educa normalitatea tinerilor: vorbindu-le despre prietenie, petrecere, comunicare între fete şi băieţi am ajuns la consumul de alcool într-o maniera naturală, acceptabilă pentru ei”, a spus doctoral Andrei în cadrul Forumului de la Bruxelles.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite aici www.alcoolulnutefacemare.ro.