Campania „Alcoolul nu te face mare” patrunde in liceele din toata tara

“Ce inseamna sa fii ?” si “Pretul unei vieti sportive” sunt cele doua filme educative de scurt metraj care vor deveni, incepand de astazi, suportul fiecarui diriginte in elaborarea unor ore inedite de consiliere si orientare profesionala, pe placul liceenilor.

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Inspectoratul General al Politiei Romane si Asociatia „Berarii Romaniei” sunt bucurosi sa va anunte lansarea campaniei sociale de educare a liceenilor, „Alcoolul nu te face mare”, la nivel national, la liceul „Sf Sava” din Bucuresti.

In prima etapa a campaniei, ce se va desfasura in perioada mai-iunie 2007, profesorii vor primi CD-uri inscriptionate cu filmele educative, impreuna cu planurile de lectie, care le vor fi de un real suport atunci cand se vor prezenta in fata liceenilor propunandu-le o dezbatere pe tema pericolului cauzat de consumul de alcool la varsta adolescentei. „Realizate intr-un stil dinamic si indraznet, combinand comicul cu ridicolul si tragicul, filmele dezvaluie personaje in care se poate regasi fiecare licean care iubeste, care lupta pentru performanta. Sunt doua povesti despre cum iti poti pierde prietenii, scoala sau chiar viitorul daca alegi alcool in perioada adolescentei”, a declarat dl. Constantin Bratu, director general al Asociatiei „Berarii Romaniei”. Materialele pot fi descarcate integral de pe site-ul campaniei www.alcoolulnutefacemare.ro.

Pana la finele anului scolar, precum si in timpul vacantei de vara, dr. Cristian Andrei le va propune liceenilor din cateva judete intalniri in care sa se discute, fara inhibitii si sabloane de limbaj, despre consumul de alcool. „Un fin psiholog poate sa schimbe perceptii si mentalitati si credem ca metodele dlui. Cristian Andrei vor duce la educarea adolescentilor sa nu consume alcool”, a mai spus directorul general al Asociatiei „Berarii Romaniei”.

Anul scolar 2007-2008 va debuta cu un concurs national de filme educative de scurt-metraj, cand organizatorii vor propune liceenilor sa scrie scenarii si sa joace in propria productie.

Background:

Campania „Alcoolul nu te face mare” are un „trecut”: in 2006, in liceele din Bucuresti, s-a desfasurat un program pilot. In perioada 15 mai – 15 iunie 2006, au fost distribuite materiale informative in toate liceele Capitalei. Campionul Mondial la Box Leonard Doroftei a vizitat atunci cateva licee, vorbindu-le copiilor despre performanta si succesul in viata. Concursul de site-uri „TreazNet”, derulat in perioada octombrie – decembrie, s-a bucurat de un deosebit interes din partea liceenilor in jur de 300 de elevi inscriindu-se cu lucrari in competitie.