Dr. Cristian Andrei da startul caravanei „Alcoolul nu te face mare”

Filmele educative de scurt metraj – „Ce inseamna sa fii cool” si „Pretul unei vieti sportive”, materiale multimedia ce fac parte din campania sociala “Alcoolul nu te face mare”, vor fi prezentate liceenilor din Cluj (28 mai) si Constanta (4 iunie) de promotorul caravanei, dr. Cristian Andrei.

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Inspectoratul General al Politiei Romane si Asociatia „Berarii Romaniei” sunt organizatorii campaniei „Alcoolul nu te face mare”, care s-a bucurat de un interes exploziv atat din partea liceenilor, cat si din partea cadrelor didactice, chiar de la lansarea din 2 mai a.c, de la Liceul „Sf. Sava” din Bucuresti. Cele doua filme au fost deja distribuite pe suport CD tuturor liceelor din Romania, urmand ca ele sa fie dezbatute in orele de dirigentie, in capitolul “Stil de viata sanatos”, pe baza planurilor de lectie recomandate de Ministerul Educatiei. Materialele pot fi descarcate integral de pe site-ul campaniei www.alcoolulnutefacemare.ro.

Caravana „Alcoolul nu te face mare” vine sa sustina efortul dirigintilor de educare a elevilor in privinta non consumului de alcool. „În randul adolescentilor, alcoolul isi face loc tot mai insistent, jucand rolul de fals prieten, ca facilitator al comunicarii emotionale si ca ingredient al unor petreceri reusite. Cred ca organizatorii au editat un material multimedia atractiv si educativ totodata, respectand principiul participarii tinerilor la educarea propriilor colegi”, a declarat dl. dr. Cristian Andrei, care va continua sirul vizitelor la mai multe licee din tara.

Dezbaterile dintre renumitul medic si elevi sunt inedite, pentru ca acestia devin foarte receptivi atunci cand sunt abordati in stilul lor, eliminand prejudecatile si sabloanele de limbaj. „Mergand prin licee ca sa le vorbesc tinerilor despre sanatate, tin cont de urmatorul principiu de lucru: frica si academismul steril trebuie sa fie inlocuite de umor si un de fel de guma de mestecat cognitiva, compusa din lucruri interesante pe care adolescentii sa le comenteze in interiorul lor si intre ei”, a adaugat dr. Cristian Andrei.

Anul scolar 2007-2008 va debuta cu un concurs national de filme educative de scurt-metraj, cand organizatorii vor propune liceenilor sa scrie scenarii si sa joace in propria productie.

Anul scolar 2007-2008 va debuta cu un concurs national de filme educative de scurt-metraj, cand organizatorii vor propune liceenilor sa scrie scenarii si sa joace in propria productie.

Background:

Campania „Alcoolul nu te face mare” are un „trecut”: in 2006, in liceele din Bucuresti, s-a desfasurat un program pilot. În perioada 15 mai – 15 iunie 2006, au fost distribuite materiale informative in toate liceele Capitalei. Campionul Mondial la Box Leonard Doroftei a vizitat atunci cateva licee, vorbindu-le copiilor despre performanta si succesul in viata. Concursul de site-uri “TreazNet”, derulat in perioada octombrie – decembrie, s-a bucurat de un deosebit interes din partea liceenilor in jur de 300 de elevi inscriindu-se cu lucrari in competitie.