E demonstrat: frigul te trage la bere!

Bucuresti, 18 Aprilie 2006, – Asociatia „Berarii Romaniei” anunta continuarea trendului din 2005, in ceea ce priveste consumul de bere in sezonul rece.

Membrii asociatiei – Brau Union Romania, Interbrew Romania, United Romanian Breweries Bereprod Romania si Ursus Breweries – sunt bucurosi sa anunte un volum de 1,856 milioane hectolitri adica 185.600.000 litri de bere vanduti in primul trimestru al anului 2006. Comparativ cu primul trimestru al anului 2005, cresterea este de 16%.

Cresterea cu adevarat notabila este cea a lunii februarie 2006 cand, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005, „the big four” au inregistrat o crestere a vanzarilor cu 28%.

Cresterea medie a pietei a fost de aproximativ 11%, cu peste 2,5 milioane hectolitri vanduti. Acest trend ascendent poate fi explicat prin cresterea in continuare a popularitatii PET-ului, „dar realitatea este mai complexa. De fapt, berea si-a castigat locul pe masa romanilor in toate ocaziile festive, mai ales de sarbatori” , declara Dl. Constantin Bratu, director general al „Berarilor Romaniei”

Una peste alta, din datele de mai sus putem trage concluzia ca romanii nu mai au nevoie de zile calduroase, de nisip si terase pentru a consuma bere, ci pur si simplu de bere buna.

Background:

Asociatia „Berarii Romaniei” a fost fondata in Decembrie 2004. Obiectivele majore ale acesteia sunt de a promova un mediu competitional transparent in cadrul industriei de bere, de a asigura un tratament egal si corect in fata institutiilor de reglementare si de a educa consumatorii de bere cu privire la beneficiile si consumul responsabil de bere.