Maeștri berari pricepuți, instruiți în România
În cadrul unui eveniment ce a avut loc la finalul lunii mai, prilejuit de anunțarea evoluției pieței berii pe parcursul anului precedent, găzduit de Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, Asociația Berarii României a subliniat rolul pe care instituția academică îl are în educarea tinerelor generații de maeștri berari.
La eveniment au luat parte Julia Leferman, Director General, Asociația Berarii României, Roman Apostol Picu, Viceprimar, Camelia Vizireanu, Decanul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, Iuliana Aprodu, profesor în cadrul aceleiași facultăți, și Johan De Smet Vandamme, CEO Martens, membru al Asociației Berarii României.
Evidențiind importanța educației în formarea viitoarelor generații de specialiști din industria berii, Julia Leferman a declarat: “Specificul local al pieței berii din România este subliniat și de faptul că formarea a numeroase generații de maeștri berari are loc chiar aici, la Universitatea “Dunărea de Jos”, din Galați. Dăruirea pe care o au cadrele didactice pentru această meserie s-a transmis absolvenților care au reușit să realizeze reale performanțe în domeniul pe care și l-au ales. Profesionalismul specialiștilor care au deprins arta fabricării berii la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, s-a transformat în timp în produse de excepție, iubite de români, fapt ce nu ar fi fost posibil fără implicarea permanentă și standardul înalt al profesorilor de aici.”
În același timp, Camelia Vizireanu, Decan al Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, a spus: “Universitate Dunărea de Jos din Galați este kilometrul zero al științei fabricării berii la noi în țară, locul în care se formează nu doar generații de maeștri berari, dar se dezvoltă și pasiunea pentru această frumoasă meserie. Pe băncile Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor se formează an de an specialiști pentru un domeniu de activitate care oferă românilor nu doar o băutură extrem de apreciată, dar care reușește să mențină standardul excelenței – de la profesioniștii în domeniu instruiți aici, la produsul în sine.”