Mesaj Director General

Dragi Parteneri,

M-am alăturat marii familii a berarilor din România la începutul acestui an, onorată de această oportunitate și conștientă de responsabilitatea pe care o implică. Asociația Berarii României activează la cele mai înalte standarde, iar rolul meu este acela de a menține acest nivel și a rămâne totodată același partener de dialog deschis și constructiv pe orice temă conexă industriei. Îmi face plăcere să vă împărtășesc rezultatele pieței berii în anul 2016, rezultate care reconfirmă orientarea membrilor Asociației Berarii României spre o dezvoltare sustenabilă și responsabilă pe piața locală.

Ponderea berii produse în România a depășit 97% din consumul intern și în 2016. Această concluzie evidențiază cel mai bine contribuția majoră a industriei berii la economia românească. Mai mult, 70% din ingredientele folosite la producerea berii provin din agricultura României. Menționez aceste două elemente întrucât sunt esențiale în definirea rolului pe care producția și comercializarea berii îl au pentru economia locală, generând un impact pozitiv pentru România sub multiple forme: aproximativ 85.000 locuri de muncă create direct și indirect, la nivelul întregii țări, generarea de valoare adăugată în toate activitățile conexe, importante contribuții la bugetul de stat. În 2016, contextul fiscal stabil a fost cel care a permis pieței berii să evolueze în mod natural, producând efecte pozitive pentru toți românii.

Ne-am propus să vă ținem și pe viitor la curent cu cele mai importante știri și evenimente din sectorul berii, așadar demersul nostru de azi se dorește a fi primul dintr-o serie ce se va derula pe parcursul anului în curs.

Cu stimă,
Julia Leferman
Director General Asociaţia Berarii României