Sistemul garanție returnare reprezintă prioritatea industriei de bere din România

Industria berii continuă să aibă o contribuție semnificativă la dezvoltarea economică și socială din România, inclusiv prin promovarea unor inițiative sustenabile de protecție a mediului.

Sistemul Garanţie Returnare este un proiect extrem de complex, un instrument esențial pentru introducerea ambalajelor de unică folosință de băuturi în economia circulară și folosirea lor ca materie primă pentru industrie. În plus, va ajuta România să își atingă țintele naționale foarte ambițioase de colectare și de reciclare.

În ultimii 3 ani, producătorii de bere, prin Asociația Berarii României, au fost direct implicați în dialogul cu autoritățile de mediu, susținând eforturile autorității de construcție a cadrului legislativ necesar pentru implementarea acestui sistem.

Obiectivul berarilor locali este să implementeze în România un sistem garanţie returnare solid, funcțional, din prima zi de la lansare. Pentru aceasta, este importantă asumarea responsabilității de către toți actorii implicați și ne bucurăm că autoritatea de mediu ne este partener de încredere în îndeplinirea acestei misiuni de protejare a mediului înconjurător.

Sari la bara de unelte