Asociatia „Berarii Romaniei” anunta o crestere a vanzarilor de 5.6% pentru primele noua luni ale anului

Bucuresti, 18 Octombrie 2005, – Asociatia „Berarii Romaniei” (BR) anunta o crestere de 5.6% a vanzarilor de bere, fata de anul trecut in aceiasi perioada. Astfel, dupa primele noua luni ale anului, Membrii Asociatiei au inregistrat un volum al vanzarilor de 8.3 milioane hl, luand in considerare faptul ca in aceiasi perioada, intreaga piata a berii a inregistrat aproximativ 11.7 milioane hl.

Dieter Schulze, presedintele Asociatiei „Berarii Romaniei” a declarat: „In ansamblu, acest lucru este foarte bun pentru piata, intrucat aceste cresteri au fost realizate in ciuda vremii ploioase si a inundatiilor din lunile de vara”.

Asociatia „Berarii Romaniei” este formata din cei mai importanti producatori de bere din Romania: Brau Union Romania , Interbrew Romania, United Romanian Breweries Bereprod Romania si Ursus Breweries, reprezentant 70% din piata autohtona a berii.

Din Septembrie, Asociatia are un nou sediu in centrul Bucurestiului, pe Bulevardul Carol 1, numarul 34-36, etajul 2. Si are, de asemenea, un nou director general, Dl. Constantin Bratu al carui tel este de a-i ajuta pe membrii in realizarea obictivelor.

Background:

Asociatia „Berarii Romaniei” a fost fondata in Decembrie 2004 si cuprinde 70% din piata berii din Romania. Obiectivele majore ale acesteia sunt de a promova un mediu competitional transparent in cadrul industriei de bere, de a asigura un tratament egal si corect in fata institutiilor de reglementare si de a educa consumatorii de bere cu privire la beneficiile si consumul responsabil de bere.

Cele patru companii au impreuna un numar de 4 400 de angajati, investitiii cumulate in valoare totala de aproximativ 420 milioane de Euro si au platit taxe si impozite catre statul roman de aproximativ 108 milioane de Euro.

* cifre referitoare la 2004

Sari la bara de unelte