Sustenabilitatea, prioritatea sectorului berii

Sectorul berii inovează, conduce prin exemplu și aduce oamenii împreună pentru a construi o economie circulară și responsabilă.

Berarii României reconectează întregul lanț valoric în procesul de fabricare al berii, de la ingredientele folosite, 100% naturale, până la berea din pahar. În egală măsură, berarii români susțin obiectivele de mediu ambițioase stabilite la nivel european pentru #EUGreenDeal și #GreenRecovery.

20% din ambalajele puse în circulație de industria berii sunt ambalaje reutilizabile, iar fabricile de bere au fost retehnologizate la standarde europene – peste 1,5 miliarde de euro au fost investiți în modernizarea capacităților de producţie în ultimii 15 ani. Cele mai multe investiții au fost direcționate către dezvoltarea durabilă a sectorului, în sensul eficientizării consumului de apă în producţia de bere, al creșterii eficienței energetice, inclusiv prin utilizarea de energie din surse regenerabile sau în reducerea amprentei de CO2.

Industria berii este sectorul economiei cu cea mai mare pondere de ambalaje reutilizabile puse în circulație voluntar. 

Asociația Berarii României se află într-un dialog deschis și permanent cu autoritățile în privința gestionării deșeurilor de ambalaje din România, dorind să aibă un rol activ în dezvoltarea celor mai eficiente mecanisme care să asigure atingerea obiectivelor de colectare si reciclare ale României pentru toate tipurile de ambalaje, atât cele de unică folosință, cât și cele reutilizabile.

În acest sens, industria berii se implică activ în implementarea în România a unui sistem de Garanție – Returnare pentru ambalajele primare de băuturi. Acesta este un instrument eficient care asigură colectarea, reciclarea și, implicit, refolosirea materialelor din care sunt fabricate ambalajele pentru bere. Impactul pozitiv asupra mediului este evident, ca și reducerea cantității de materii prime virgine folosite în producție.

Sari la bara de unelte