Asociația Berarii României are un nou Președinte

București, 13 ianuarie 2014: Asociația Berarii României îl alege în funcția de Președinte pe Onno Rombouts, Managing Director HEINEKEN Romania, începând cu această lună. Onno Rombouts preia această funcție de la Andrew Highcock, fostul Președinte al Ursus Breweries, care a asigurat președinția Asociației pe parcursul anului 2013.

”Sunt onorat să fiu numit în această funcție și să pot continua munca predecesorilor mei”, a spus Onno Rombouts. „Industria fabricării berii este un sector important al economiei românești și generează peste 76.000 de locuri de muncă directe și indirecte, peste 95% din berea consumată în România fiind produsă local. În ciuda dificultăților economice, sectorul berii a continuat să aibă o contribuție puternică la economia României, de-a lungul întregului lanț de producție și comercializare. Din această funcție mă voi asigura că vom continua să menținem un mediu de afaceri durabil și prosper pentru sectorul berii in România. În plus, voi continua să promovez în România ceea ce noi numim cultura berii, deoarece berea aduce bucurie în viețile noastre și face parte dintr-un stil de viață modern și sănătos”, a adăugat Onno Rombouts, Președinte Berarii României.

„Timp de 10 ani, activitatea Asociației Berarii României s-a concentrat în direcția coagulării unei voci comune a producătorilor de bere, asigurând astfel calea către un viitor durabil al acestui sector. Îi mulțumesc dlui. Andrew Highcock, Președinte al Asociației în 2013, pentru eforturile depuse ca sectorul berii să depășească un an dificil din punct de vedere fiscal și pentru lansarea de noi proiecte ale Berarilor României. Suntem încântați că dl. Rombouts va conduce Asociația și sunt încrezător că întreaga experiență, abilitățile și dedicarea sa pentru a asigura o industrie durabilă a berii ne vor ajuta sa creionăm o dimensiune mai largă viziunii noastre”, a spus Constantin Bratu, Director General Asociația Berarii României.

Înainte de a se alătura HEINEKEN Romania, Onno Rombouts a ocupat funcția de Managing Director, Export and Director of Regional Commerce pentru Heineken Asia Pacific, în Singapore. Onno Rombouts lucrează în HEINEKEN de 20 de ani, deținând diferite funcții de conducere de-a lungul timpului. Printre aceste funcții se numără cea de Country Manager al subsidiarei companiei în Republica Dominicană și cea de Marketing & Sales Manager în HEINEKEN Ungaria.

Despre Asociaţia Berarii României
Înființată în anul 2004, Asociaţia Berarii României a reușit ca în cei aproape zece ani de existență să se impună atât la nivel local, cât şi european ca o voce comună a membrilor săi, reușind să transmită mediului de afaceri, consumatorilor și instituţiilor statului valorile care îi guvernează deopotrivă.
Înțelegând rolul unei organizații sectoriale în context economic și social, Asociația Berarii României și-a asumat, odată cu înființarea, misiunea de a promova şi dezvolta o cultură a berii în România, un mediu de afaceri sănătos în cadrul sectorului său de activitate și o industrie responsabilă a berii. Rezultat al unei viziuni corecte asupra a ceea ce reprezintă industria berii, Asociaţia Berarii României a reușit de-a lungul timpului să aducă în rândul membrilor săi nu doar companii producătoare, ci și cei mai importanți furnizori de materii prime specifice fabricării berii, hamei și malţ, la nivel național.

Începând din ianuarie 2008, Asociația a devenit membră a Berarilor Europei, ca o consecință a misiunii sale în acord cu cea a ţărilor din spaţiul Uniunii Europene. Asociația Berarii Europei este considerată reprezentantul industriei europene a berii în faţa diferitelor instituţii şi organizaţii internaţionale. Fondată în 1958 la Bruxelles, organizaţia are astăzi 27 de membri şi reprezintă interesele a aproximativ 4.000 de producători din industria berii din Europa. Mai mult, Berarii Europei reprezintă şi apără interesele a peste 2 milioane de oameni care datorează locurile de muncă producţiei şi vânzării berii.

Sari la bara de unelte