„Berarii Romaniei”, o abordare responsabila a pietei berii in Romania

„Berarii Romaniei”, asociatia celor patru mari producatori de bere de pe piata romaneasca, anunta evolutia pietei berii in primele sase luni ale acestui an.

Cresterea volumului de vanzari pe piata berii. „Berarii Romaniei” a inregistrat o crestere a volumului de vanzari de 3.5% in primele sase luni ale acestui an comparativ cu aceiasi perioada a anului 2004. La aceasta crestere a contribuit vremea favorabila din sezonul de iarna, in special din lunile ianuarie si martie 2005. Cei patru membrii ai Asociatiei „Berarii Romaniei” au vandut 4 750 000 hl de bere in prima jumatate a anului 2005 fata de 4 585 000 hl in aceiasi perioada a anului trecut.

Conform studiilor de piata ale MEMRB, pretul mediu al berii pe piata a crescut cu 2.7%, in urma cresterii neasteptate a accizelor la 1 Aprilie. Acest nivel este usor mai ridicat decat inflatia totala pentru lunile Aprilie si Mai.

Responsabilitate fata de consumator. Asociatia „Berarii Romaniei” a adoptat un cod de comunicare comerciala pentru membrii sai. Acest cod va fi aplicat de catre membrii asociatiei si dovedeste angajamentul acestora de a avea o conduita responsabila, care consta in protejarea activa a interelor consumatorilor. Acest cod aliniaza standardele comunicarii comerciale ale membrilor la standardele inalte practicate in Unuinea Europeana.

Membrii Asociatei Berarii Romaniei s-au angajat voluntar sa respecte acest Cod pentru a se asigura ca activitatile si comunicarea de marketing se adreseaza exclusiv consumatorilor cu varsta legala pentru a consuma bauturi alcoolice, pentru a promova comportamente de consum responsabile si o buna apreciere a berii.

Cele patru companii fondatoare ale asociatiei au in total 4.400 de angajati, investitii nationale de aproximativ 420 de milioane de Euro si au platit impozite la bugetul Romaniei de aproximativ 108 milioane de Euro in 2004.

Membrii Asociatiei „Berarii Romaniei” sunt: Brau Union Romania SA, Interberw Romania SA, Ursus Breweries SA si United Romanian Breweries Bereprod SRL, si reprezinta peste 70% din industria berii din Romania.

Sari la bara de unelte