Berea pe agenda Bruxelles-ului

Experți și oameni de știință din întreaga lume s-au reunit în luna aprilie la Bruxelles, la cea de-a opta ediție a „European Beer and Health Symposium”, pentru a prezenta concluziile celor mai recente studii privind consumul moderat de bere și un stil de viață sănătos.

În cadrul sesiunii intitulate „Consumul moderat de bere și bolile cauzate de stilul de viață”, experții s-au axat asupra a doua tipuri de afecțiuni, cu o incidență în creștere în Europa: diabet de tip II și bolile legate de înaintarea în vârstă. Aceștia au demonstrat că un consum moderat de bere este asociat unui risc redus de apariție a diabetului de tip 2 și poate contribui la diminuarea riscului de apariție a bolilor legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer.

În premieră în istoria simpozionului, un reprezentant al comunității științifice din România, dr. Corina-Aurelia Zugravu, Președinte al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, a fost invitată să prezideze și să modereze evenimentul: „Prezentările și dezbaterile au oferit opiniei publice o imagine completă și corectă asupra a ceea ce spune astăzi știința cu privire la efectele consumului moderat de bere asupra sănătății. Deși atunci când avem de-a face cu un consum în exces de băuturi alcoolice pot apărea efecte adverse, concluziile prezentate în cadrul acestei ediții a Simpozionului «Beer and Health» de la Bruxelles au arătat că berea consumată cu moderație de către adulți sănătoși, se poate încadra într-un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată”, a declarat dr. Corina-Aurelia Zugravu.

Sari la bara de unelte