Berea. Traditie si modernitate

Asociatia „Berarii României” lanseaza lucrarea intitulata „Berea. Traditie si modernitate”. Aceasta carte prezinta informatii interesante despre istoria berii, procesul de fabricatie si tipurile de bere, arta servirii si degustarii acestei bauturi 100% naturale, berea în gastronomie si beneficiile consumului moderat de bere.

Totodata lucrarea abunda în informatii privind varietatea impresionanta de marci apartinând membrilor Asociatiei „Berarii României” – Heineken România, InBev România, United Romanian Breweries Bereprod si Ursus Breweries.

Evenimentul de lansare s-a desfasurat la sala de conferinte din Stirbei Center, în prezenta celui care a prefatat cartea, belgianul Ben Vinken, unul dintre cei mai faimosi degustatori de bere din întreaga lume.

„De aproape 30 de ani, de când am devenit degustator de bere, spun urmatorul lucru: berea este mai mult decât o banala bautura populara, asa cum ar putea crede consumatorii din întreaga lume. Este o bautura naturala, sanatoasa, racoritoare, gustoasa, pe care o puteti savura alaturi de orice fel de mâncare . Românii ar trebui sa priveasca aceasta bautura naturala ca pe un plus de valoare în dieta lor zilnic a si sa o consume cu moderatie”, a declarat Ben Vinken.

Degustatorul de bere de origine belgiana a initiat audienta prezenta la evenimentul de lansare în tainele servirii. „Fiti întotdeauna atenti la conditiile optime de consum, indiferent ca sunteti acasa sau într-un bar: paharele sa fie curate, temperatura potrivita, metoda de turnare si degustare trebuie sa-si urmeze ritualul specific. Daca ma uit la marcile de bere din România, pot sa va spun ca aveti de unde alege!”, a adaugat Vinken.

Fondata în decembrie 2004, Asociatia „Berarii României” este cea mai mare organizatie de profil din tara noastra, acoperind 80% din industria berii din România. De la 1 ianuarie 2008, s-a alaturat marii familii europene „Berarii Europei”, implicându-se activ în proiecte de anvergura la nivel national. Exemplificam cu programul deja binecunoscut în mediul licean „Alcoolul nu te face mare”, care îi are ca sustinatori pe Ministerul Educatiei si Cercetarii si pe Inspectoratul General al Politiei Române. Începând cu februarie 2008, membrii Asociatiei au mai demarat o campanie de responsabilizare a soferilor sa nu conduca dupa ce au baut, în parteneriat cu Politia Rutiera si Consiliul National al Audiovizualului.

Descarca Berea. Traditie si modernitate.pdf

Sari la bara de unelte