Berea în viaţa socială

Ne place să ieşim la o bere. Este clar că băutura favorită marchează multe dintre evenimentele importante din viața noastră. Și asta pentru că de cele mai multe ori o vedem ca pe un simbol al socializării. Un pahar ne ajută să ne destindem, să intrăm în vorbă, să cunoaștem oameni noi. Atât timp cât ne cunoaștem limitele, berea ne ajută să socializăm și să ne simțim bine.

Pentru o conduită corectă în societate, conformă cu normele de comportament acceptate, e important ca berea să fie consumată cu responsabilitate.

Presiunea unui anturaj care consumă în exces băuturi alcoolice nu trebuie să influenţeze decizia niciunui alt individ parte a acelui grup. Fiecare este liber să consume atât cât îi permit standardele personale de conduită şi particularitatile organismului său.

Consumul iresponsabil de băuturi alcoolice poate avea un impact major asupra societăţii cu potenţial de a se transforma într-o problemă socială. Pe lângă faptul că anual cauzează direct sau indirect pierderi de vieţi omeneşti, consumul excesiv de alcool este de asemenea unul dintre factorii principali care conduc la instalarea alcoolismului, precum şi a altor afecţiuni cum sunt pancreatita, gastrita cronică şi ulcerul. Totodată, este responsabil de apariţia deviaţiilor de comportament care pot ajunge până la violenţă, devine cauză directă a unor diferite accidente rutiere sau de muncă, a problemelor apărute în cadrul familiei și absenteismului la locul de muncă.