Bergenbier S.A.

Parte a grupului canadian Molson Coors, unul dintre primii berari ai lumii, compania Bergenbier S.A. a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu.

Astăzi, Bergenbier S.A. este una dintre primele 3 companii producătoare de bere din România, având aproximativ 700 de angajaţi, o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională. Portofoliul companiei cuprinde mărci care acoperă toate segmentele pieţei. Pe lângă berile proprii, produse în fabrica Bergenbier, compania importă și distribuie în exclusivitate specialitățile pragheze Staropramen Dark, Granat și Unfiltered, berile de abație belgiene Leffe și Hoegaarden precum și cea mai iubită bere mexicană – Corona.

Bergenbier a fost prima bere din segmentul mainstream distribuită la nivel naţional și prima bere din segment care a lansat un sortiment de bere fără alcool. Apropiat de consumatorii săi pe care îi tratează mereu ca pe niște prieteni, Bergenbier le-a oferit de-a lungul timpului evenimente si experiențe extraordinare și a știut dintotdeauna să vorbească despre adevăratele valori ale prieteniei. Filtrată la rece, maturată la rece și cu CO2 din fermentație naturală, berea Bergenbier și-a propus să Răcorească România și să aducă în atenția prietenilor săi cele mai frumoase locuri din țară. În 2018, Bergenbier va duce răcorirea la cote maxime, plantând 50.000 de brazi, cea mai amplă acțiune de plantare susținută vreodată de o marcă de bere.

Printre mărcile produse de fabrica Bergenbier se numără şi trei branduri puternice, internaţionale. Stella Artois este o bere super- premium produsă în România încă din 1997 după o reţetă belgiană străveche. În 2003, România a fost prima ţară din Europa, după ţara de origine, care a obţinut licenţa de a produce local Beck’s, cea mai bine vândută bere germană din lume, acest lucru demonstrând priceperea berarilor români de la fabrica Bergenbier. Staropramen, berea pragheză numărul 1 în lume, a fost lansată în România în 2011, fiind poziţionată în segmentul core-premium. Noroc este o bere populară, românească, cu gust plin şi bogat, ce completează fericit orice masă în familie sau cu prietenii.

Sari la bara de unelte