Campania educațională “ALCOOLUL NU TE FACE MARE”

În campania integrată de educare și informare „Alcoolul nu te face mare”, industria berii, autoritățile competente, școala și familia acționează împreună pentru combaterea consumului de alcool în rândul minorilor.

În 2019, întâlnirile cu psihologul Silviu Ioniță s-au desfășurat în 7 licee din țară, mesajele campaniei ajungând în mod direct la 735 de elevi.

Partenerii Berarii României în această campanie sunt: Poliția Română, Ministerul Educației și Cercetării și Consiliul Național al Audiovizualului. Asociația E-Civis le-a oferit elevilor alternative de timp liber prin prezentarea programelor de robotică Robo Hub. Kiss FM și Kiss TV au susținut campania în calitate de parteneri media.

“Succesul întâlnirilor cu elevii și profesorii, organizate în cadrul campaniei „Alcoolul nu te face mare”, dar și larga popularizare a materialelor realizate pentru elevi, părinți și cadre didactice au demonstrat eficiența colaborării public – privat. Totuși, efortul de a conștientiza tinerii referitor la consecințele consumului de alcool la vârste sub 18 ani este continuu și trebuie susținut de întreaga societate.

Astfel, salutăm derularea campaniei și în 2020 și invităm alături de noi toate organizațiile care vor să ducă mai departe mesajul nostru de prevenire”, afimă Rodica Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării.

Sari la bara de unelte