Elevii clujeni, provocati de dr. Cristian Andrei

Caravana „Alcoolul nu te face mare”, ce face parte din campania cu acelasi nume organizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Inspectoratul General al Politiei Romane si Asociatia „Berarii Romaniei”, a ajuns la Cluj.

Elevii clujeni au discutat astazi cu dr. Cristian Andrei, la Liceul „Avram Iancu”, despre ce inseamna sa fii cool intr-o lume plina de tentatii. Liberi de prejudecati si avizi de informatii curate, liceenii au pornit avalansa intrebarilor fara perdea privind efectele nocive ale consumului de alcool la varsta adolescentei. „Este uimitor cat de receptivi sunt adolescentii la vizionarea filmelor noastre de scurt metraj – si . Ne transmit emotia lor molipsitoare, si totodata ca mesajul campaniei le-a intarit setul de valori personale cu care cei mai multi dintre ei vin de acasa”, a declarat dl. Constantin Bratu, director general al Asociatiei „Berarii Romaniei”.

Cele doua filme educative, pot fi descarcate integral, impreuna cu planurile de lectie, de pe site-ul campaniei www.alcoolulnutefacemare.ro. Toate materialele educationale au fost gandite de organizatori ca fiind un suport informational temeinic pentru profesori si totodata atractiv pentru liceeni, in elaborarea orelor de dirigentie, altfel decat ne-am obisnuit.

„Consumul de alcool in randul liceenilor este o realitate pe care nu o putem nega. Este datoria noastra sa ne unim eforturile in educarea lor, astfel incat sa stopam acest fenomen”, a mai spus directorul general al Asociatiei „Berarii Romaniei”. Potrivit unui studiu realizat in judetul Cluj de catre Ministerul Educatiei, pe un esantion reprezentativ de 605 elevi de liceu, 76.9% din adolescenti au declarat ca au consumat alcool la ocazii. Dintre acestia majoritatea au spus ca au baut din curiozitate, la discoteca, cu prilejul unei petreceri intime, intr-un cerc restrans de prieteni sau la o terasa.

Pana la finele anului scolar, precum si in timpul vacantei de vara, dr. Cristian Andrei va continua intalnirile cu liceenii. Chiar saptamana viitoare, pe 4 iunie, caravana „Alcoolul nu te face mare” va poposi la Constanta. Anul scolar 2007-2008 va debuta cu un concurs national de filme educative de scurt-metraj, cand organizatorii vor propune liceenilor sa scrie scenarii si sa joace in propria productie.

Anul scolar 2007-2008 va debuta cu un concurs national de filme educative de scurt-metraj, cand organizatorii vor propune liceenilor sa scrie scenarii si sa joace in propria productie.

Background:

Campania „Alcoolul nu te face mare” are un „trecut”: in 2006, in liceele din Bucuresti, s-a desfasurat un program pilot. În perioada 15 mai – 15 iunie 2006, au fost distribuite materiale informative in toate liceele Capitalei. Campionul Mondial la Box Leonard Doroftei a vizitat atunci cateva licee, vorbindu-le copiilor despre performanta si succesul in viata. Concursul de site-uri “TreazNet”, derulat in perioada octombrie – decembrie, s-a bucurat de un deosebit interes din partea liceenilor in jur de 300 de elevi inscriindu-se cu lucrari in competitie.

Sari la bara de unelte