Producători de materii prime, membri ai Asociației

Asociația Berarii României are în rândul membrilor săi inclusiv producători de materii prime cheie pentru obținerea berii: malț și hamei. Soufflet Malt și Asociația Producătorilor de Hamei din România sunt astfel alături de producătorii de bere locali în dorința lor de a oferi cea mai bună bere românilor.

Atât hameiul, cât și cerealele sunt esențiale în definirea caracterului acestei băuturi. Hameiul, supranumit “aurul verde” sau “inima berii” este bogat în rășini și uleiuri esențiale, atribute care conferă tărie, aromă și savoare. Pe de altă parte, cerealele reprezintă o sursă bogată de proteine, lipide și vitamine.

“Orzul este utilizat ca materie primă pentru fabricarea malțului, acesta fiind un ingredient principal în procesul de fabricare a berii. Soufflet Malt Romania se află chiar în centrul lanțului orz-malț-bere, având un rol cheie în susținerea producției de varietăți performante de orz pentru berea produsă pe plan local.”

Ionuț Oprea, Director Executiv Soufflet Malt Romania

Despre Soufflet Malt România

Situat în cea mai bună zonă din Europa și CSI pentru cultivarea orzului, Grupul Soufflet și-a început activitatea în România în 1997, pentru ca în 2009 să se constituie și Soufflet Agro România. Obiectivul primordial al companiei este acela de a furniza permanent produse obținute din materii prime de calitate. Sinergia dintre Soufflet Malt și Soufflet Agro asigură control deplin asupra întregului proces de obținere a malțului, de la selecția varietăților de semințe și consilierea tehnică a agricultorilor până la selectarea pentru malțificare a orzului cu cei mai buni parametri de calitate.

“Hameiul este inima berii, oferind valențe de gust și aromă dintre cele mai variate acestei băuturi extrem de iubite de români. Este foarte important pentru noi să știm că hameiul cultivat în România completează savoarea berii produse pe plan local și salutăm interesul producătorilor de a integra rezultatele muncii noastre în berea pe care o oferă românilor.”

Acațiu Mora, Președinte Asociația Producătorilor de Hamei din România

Despre Asociația Producătorilor de Hamei din România

Fondată în 2004, după privatizarea Întreprinderilor Agricole de Stat, Asociația Producătorilor de Hamei din România este compusă din patru companii din județele Mureș, Alba și Sibiu. Suprafața cultivată în prezent cu hamei în România este de 260 ha, cu posibilitatea dezvoltării până la aproximativ 500 ha.

Sari la bara de unelte