Sarbatoare fara alcool

In ajunul zilei de 1 iunie, campionul mondial Leonard Doroftei a vizitat doua licee bucurestene, pentru a le vorbi adolescentilor despre riscurile consumului de alcool. Actiunea face parte dintr-o mai ampla campanie intitulata „Alcoolul nu te face mare”, sustinuta de Asociatia „Berarii Romaniei” si Inspectoratul General al Politiei.

Deloc timizi, cei peste cinci sute de tineri care s-au strans in curtea scolii si apoi in amfiteatru, ca sa discute cu Leonard Doroftei, au adresat campionului si reprezentantilor BR si IGP intrebari fara ocolisuri: „Cand v-ati imbatat prima oara?”, „De ce se vinde alcool minorilor in baruri si discoteci, daca legea o interzice?”, „Cum sa nu bei, cand prietenii tai beau?”.

Leonard Doroftei le-a povestit adolescentilor prezenti intamplari elocvente din tineretea sa, a dat autografe si a impartit materiale de campanie. „Am avut prieteni mai talentati ca mine, care s-au irosit din cauza bauturii. Nu erau ceea ce am numi betivi dar, la o anumita varsta si la anumite etape si momente din viata, alcoolul te face sa ratezi sanse. Pentru ca inseamna timp pierdut, scadere de forma, sau chiar probleme de sanatate, pierderea ambitiei si delasarea. Prietenii din tinerete despre care va vorbesc se chinuie acum sa-si castige o existenta modesta, prin strainatate. Alcoolul nu te face mare. Daca bei, e ti cel mult un smecher de moment.”, a fost principalul mesaj transmis de campionul mondial adolescentilor bucuresteni.

Sari la bara de unelte