Scorilo

Scorilo

SCORILO este o afacere de familie izvorâtă din pasiunea pentru bere, istorie și legende. Fabrica de bere SCORILO se află situată în localitatea Poiana Mărului, Caraș – Severin, în inima Munților Țarcu, la 600 de metri altitudine.

Localitatea în care este construită fabrica este asociată cu legenda regelui dac Scorilo. Aceasta spune că Scorilo, tatăl lui Decebal, ar fi ascuns comoara sa într-o peșteră aflată în Poiana Mărului, iar cel norocos o poate găsi acolo atunci când cade prima rază de soare, ce vine de pe creasta muntelui Nedeia, în ziua de 21 iunie a fiecărui an.

Familia Schelean – Șomfelean, care deține afacerea SCORILO, produce beri artizanale, tip Lager (Blondă), IPA (arămie) și Weizen („wheat”), realizate după rețete dezvoltate în colaborare cu maeștrii berari din Austria. Colaboratorii austrieci îi asistă de altfel pe specialiștii locali și în procesul de producție. Capacitatea de producție a instalațiilor fabricii de la Poiana Mărului este de 300.000 de litri de bere anual, cu posibilitatea de a crește producția până la o capacitate maximă de 900.000 de litri pe an. Valoare inițială a investiției s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro.

SCORILO este o bere naturală, de calitate superioară, care iese pe ușa fabricii după o perioadă de fermentație de 30 de zile. Materia primă este importată din Austria, Slovenia și Germania.

Sari la bara de unelte