Scrisoare deschisă adresată Premierului României, Florin Cîțu

Confederația Patronală Concordia, ai cărei membri sunt și Berarii României, a adresat o scrisoare deschisă domnului Florin Cîțu, prim-ministrul României, în care am detaliat problemele cu care se confruntă mediul de afaceri local și o parte din soluțiile care pot transforma România după criza Covid-19. Am propus Guvernului o serie de priorități, transversale și sectoriale, asupra cărora am cerut îndreptarea atenției și acțiunilor Executivului în următoarea perioadă, pentru elaborarea și implementarea unei viziuni de dezvoltare modernă și rezilientă a României.

Considerăm că aceasta se poate face doar prin dialog direct și deschis cu partenerii sociali și vrem să fim parteneri în redresarea economică după criza provocată de pandemie și construirea unei societăți sănătoase și durabile.

Fie că vorbim despre investiții și domeniile prioritare, fie că vorbim despre dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare sau a infrastructurii digitale sau despre tranziția către un sector energetic sustenabil și neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon sau ajutorul dat sectoarelor creative, cele mai bune decizii se iau prin dialog.

Confederația reprezintă 13 dintre cele mai importante sectoare ale economiei naționale și este partener de dialog social, reprezentativă la nivel național. Cu un total de peste 350.000 de angajați în peste 1.800 de firme mari și mici, cu capital străin și autohton, Concordia este singura organizație din România membră în BusinessEurope, Organizația Internațională a Angajatorilor (IOE) și Business at OECD (BIAC).

Sari la bara de unelte