Un stil de viață sănătos și consumul moderat de bere

Studiu: Consumul moderat de bere poate ajuta organismul să își revină mai repede după efort fizic

Berea este apreciată deopotrivă pentru gustul său desăvârșit și răcoritor, spiritul convivial și posibilele efecte pozitive pentru organism, atunci când este consumată moderat.

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție anunță rezultatele unei noi cercetări despre efectele consumului moderat de bere în raport cu sănătatea: „Influența consumului de bere asupra calităților motrice forță și viteză”. Cercetarea a fost realizată de către Conf. Univ. Dr. Mariana Rotariu și Asist. Univ. Drd. Cătălin Ionițe de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Printre principalele concluzii ale cercetării:

  • Consumul moderat de bere poate conduce la o normalizare a forței musculare.
  • Studiul indică o adaptare mai bună la efort în urma consumului de bere, parametru observat mai ales prin valoarea frecvenței cardiace.
  • Studiul a arătat o creștere de aproape 1% a masei musculare, inclusiv la testarea subiecților după efort fizic. Arderile sunt intensificate, rezultând o scădere a țesutului adipos, ceea ce împiedică procesul de catabolism a țesutului muscular.
  • Consumul moderat de bere poate favoriza o îmbunătățire a hidratării corporale, coeficientul de hidratare a corpului fiind mai ridicat chiar și după efort fizic.
  • Studiul arată o scădere a țesutului adipos din organism, dar și o diferență a parametrului de grăsime corporală înainte și după consumul de bere
Sari la bara de unelte