Zăganu

Zăganu este o micro-berărie independentă, 100% românească fondată acum 10 ani, în 2013, de Alexandru şi Laurenţiu, doi tineri antreprenori români.

Ne mândrim cu o producţie anuală de 0.0049 milioane de hectolitri de bere artizanală, nefiltrată, nepasteurizată. Producţia este asigurată de o echipă mică de localnici pricepuţi din  Măneciu-Ungureni, jud. Prahova, în frunte cu maestrul nostru berar.

Micro-berăria noastră se află la poalele vârfului Zăganu din munţii Carpaţi, aproape de staţiunea Cheia, în satul Măneciu-Ungureni, judeţul Prahova.

Zăganu, atât muntele cât şi berea noastră poartă numele unei specii de măiastre de vultur (vulturul bărbos), vânat până la dispariţie în urmă cu 100 ani. Berea pe care o producem în această micro-berărie se numeşte Zăganu şi este o bere artizanală, nefiltrată, nepasteurizată, fabricată doar din ingrediente uşor de citit şi pronunţat: apă, malţ, hamei şi drojdie.

Am început să producem primele 2 sortimente de bere în octombrie 2013: o bere blondă stil Pilsner şi o bere brună stilul Brown Ale, ambele fermentate natural timp de minim 21, respectiv 30 de zile, apoi îmbuteliate în sticle sau butoaie, cu un termen de valabilitate scurt.
Începând din octombrie 2015, odată cu aniversarea de 2 ani, am lansat 2 beri noi, speciale, nepasteurizate, nefiltrate, care să ne completeze portofoliul: Zăganu India Pale Ale şi Zăganu Roşie (Red Belgian Ale).

Apoi, la fiecare aniversare Zăganu, am produs cate o bere nouă, un Pale Ale, un Double Rye IPA, un Imperial IPA, un Imperial Stout, un Hazy IPA. Acum, în portofoliul nostru se găsesc 12 sortimente de bere, toate disponibile pe site-l nostru www.bere-zaganu.ro. În august 2017 am deschis primul bar propriu, numit Zăganu Craft Beer Bar&Bistro, în Bucureşti, pe Calea Victoriei 91-93, unde vindem toate sortimentele de Zăganu, dar si beri produse de colegi micro-berari.

Sari la bara de unelte