Berea face cinste României a ajuns la a X-a ediție

Ediția aniversară a evenimentului anual al industriei locale de bere organizat de Asociația Berarii României va avea loc marți, 18 octombrie 2022, la Palatul Bragadiru.

Evenimentul marchează rolul pozitiv pe care acest sector îl joacă în economia României și va avea două componente. Cu începere de la ora 15.00 are loc dezbaterea cu titlul „Mai mult decât bere. De la cereale la pahar – sinergii și provocări”, în care vom discuta despre impactul economic al industriei berii și politici fiscale care susțin dezvoltarea acestui sector, sustenabilitatea și politicile agricole de sprijin pentru culturile de orz de bere și hamei.

Evenimentul de seară, de la ora 18.00, reprezintă un excelent prilej de a petrece câteva ore memorabile în compania berii și a celor care o produc.

Criza economică a dus la creșterea alarmantă a costurilor cu energia electrică și gazele, inflație accentuată, criza materiilor prime, atât pentru producția de bere cât și pentru ambalaje primare și secundare (paleți de lemn etc.), precum și creșterea prețurilor la îngrășămintele și cerealele necesare fabricării berii. Toate acestea au afectat costurile operaționale, logistice, de transport și distribuție, atât la nivel global, cât și național. De asemenea, pe fondul crizei economice și a războiului din țara vecină vorbim și de blocaje în lanțul de aprovizionare. Acestea au apărut deja la nivelul disponibilității orzului pentru bere.

Într-un dialog deschis cu autoritățile ne dorim să identificăm cele mai bune soluții ca oamenii să se bucure în continuare de bere, să rămânem o industrie cu un aport relevant în economie și să accelerăm investițiile în proiecte de sustenabilitate.

Detalii ediții anterioare